ĆELAVA ČISTAČICA

CZK Mojkovac · 10.05.2024

🎭 Pozorišna predstava "Ćelava čistačica" u produkciji pozorišta "Čkalja" i Kulturnog centra iz Kruševca.

🗣 Ovaj tekst propituje pitanje da li pozorište treba uopšte da ide u korak sa trendovima ili da zadrži svoju klasičnu funkciju koja živi i djeluje na ljude od antike. „Ćelava čistačica“ je crna komedija koja se hrabro suočila sa aktuelnim društvenim temama, raskrinkala egzibicionistički i voajerski svijet rijalitija, a svojim humorom i kritikom poslala jasnu poruku: pozorište je ključno za očuvanje dubljeg smisla i stvaralačkog duha u društvu koje je opčinjeno rijalitijima!

Tekst autorke Monje Jović, po kome je nastala ova predstava, krije u sebi suštinsko pitanje o prirodi pozorišta u vremenu koje je obilježeno brzim promjenama i evolucijom umjetnosti. Stav autorke je jasan - funkcija pozorišta mora ostati nepromijenjena, koliko god ono pokušavalo da se uklopi u nove forme i tendencije.

Mlada rediteljka, Maša Pavlović, studentkinja režije na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu, svojom prvom predstavom pokazala je ozbiljnost odabirom teme, ali i izuzetnom režijom dramskog predloška. Dinamična ekipa pozorišta „Čkalja“ rado ju je prigrlila, čime je još jednom dokazala otvorenost i podršku mladim talentima u izražavanju kreativnosti.

Podijelite sa vašim prijateljima.