Završena 43. Mojkovačka filmska jesen

CZK Mojkovac · 04.10.2018

Ovogodišnje 43. izdanje Mojkovačke filmske jeseni zavšeno je u subotu, 29. septembra dodjelom nagrada. Žiri u sastavu Andro Martinović, predsjednik žirija, Zoran Ilić i Vladimir Pantović, na svečanoj ceremoniji zatvaranja dodijelili su nagrade za glumačka ostvarenja u konkurenciji od šest filmova iz regiona.

Tri nagrade osvojio je film reditelja Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara “Granice kiše”, koji je crnogorska i bosansko-hercegovačka koprodukcija.

Nagrada za najbolju žensku ulogu na Mojkovačkoj filmskoj jeseni pripala je Kristini Stevović za ulogu Jagode u filmu „Granice, kiše“, dok je za najbolju mušku ulogu nagrađen glumac Janko Popović Volarić za ulogu Alana u filmu „Comic Sans“.

Nagrada za epizodnu mušku ulogu žiri je ravnopravno dodijelio Momu Pićuriću za ulogu Momčila u filmu „Granice, kiše“, glumcu koji, kako se navodi, na diskretan, a upečatljiv način postaje zaštitni znak savremenog crnogorskog filma, kao i Aleksandru Seksanu za ulogu Braca u filmu „Žaba“, Elimra Jukića, koji „počiva na izuzetnim glumačkim interpretacijama“. Nagrada za epizodnu žensku ulogu pripala je Mariji Pikić za ulogu Marije u filmu „Meso“, Saše Hajdukovića.

Specijalno priznanje dodijeljeno je Neđeljku Miloviću za ulogu Luke u filmu „Granice,kiše“.

Žiri je takođe izrazio pohvale za Mihaila Milovića za ulogu Jovana i Silmi Mahmuti za ulogu Milice u filmu „Zlogonje“, Raška Miljkovića, koji „na najbolji način vraća žanr dječejeg filma“.

Direktorica festivala, Ljilja Jokić, zahvalila se svim učesnicima manifestacije, kako akterima tako i organizaciji, bez kojih, kako je navela, ovogodišnji festival ne bi bio tako uspješan.

Na ovogodišnjoj Mojkovačkoj filmskoj jeseni koja je trajala od 24. do 29. septembra, prikazani su filmovi u dječjem, dokumentarnom i takmičarskom programu, a pored toga je realizovan i prateći program.

Izvor: FCCG.ME

Podijelite sa vašim prijateljima.